Thursday, December 23, 2010

Pass With Flying Colurs..


Syukur kepada Allah kerana result PMR dh kuar..lega skit hati aku ni..dh la smlm xlena tido..smpai skolah aku jd org prtme yg ambk..haha.. (kan aku dh ckp,nooral,izzaidah..)..firasat aku mngatakan yg aku xkn dpt 8a..mmg btul..tp mmg lega sbb aku pye result setaraf dgn bdk tu..haha.. Segala usaha aku trbalas dgn result aku ni..semua kelalaian aku mse form 2 dpt ditbus blik..aku btl2 brsyukur n lega..

Monday, December 20, 2010

Salam..n selamat petang..

16 Disember 2010
- 2.30 pm

5 kereta brkumpul kt rmh aku..haha..pastu krotg brtolak ke Melaka ikut Segamat..
-8.30 pm
tiba di homestay di Ayer KerohMelaka..hahah..
-9.15 pm
Ke Melaka River Cruise..then ke tmpt ape ntah tu..blh plak jmpe bkas bdk skolah..haha..

17 Disember 2010
-9.00 am
Breakfast dulu,,past gi jalan kat dataran pahwalan..
-3.00 p.m
Ke melaka wonderland..seronok..walaupun hujan,redah aje..
-9.00 pm
Ke Jusco melaka..shoping situ..haha..abah tak ikut sbb sakit kepala..

18 Disember 2010
- 9.15 am
breakfast dulu sebelum mnruskan prjalanan ke Zoo Melaka..
-Tengah hari
ke Zoo Melaka..aku,najwa,nadzirah,asyraf ng syafiq..puas gk nak pusing 1 zoo tu..dh la luas..
-Ntah pkul brpe..
otw ke johor..smpai kt rmh ckgu akmal mgrib..
-Lpas Isyak
ke gerai roti canai..sedap..

19 Disember 2010
-Dh nak balik tp singgah ayer hitam dulu..shoping..

Tu la serba skit prcutian aku..malas nk tulis pnjg2..hahaha,,,

Friday, December 3, 2010

Happy Birthday Yasmin :)

Hari ni,aku blk kg kt Pekan..Mak sdare aku buat brthday ank dye yg umur stahun..wlupn smpai lmbt skt tp ttp mriah..makanan?emm..sdp2..haha..then supu aku yg sbye dgn aku bgtwu dye dpt tknik plindung..aku tmpang gmbire la..tp jauh di lubuk hati aku (ceywahh) aku trkilan n mnysal la sbb aku tk mnx teknik atau mrsm dlu..stkt mnx sbp je,blum tntu dpt (tp insyaallah la)..rgi sbb xmohon hari tu..ekt kn sgt xnk dok asrama..last2 nysal sndri..hrp2 result kli ni mmbuahkan hsil..amin...

Monday, November 29, 2010

Evening.

Good Monday everyone..haha..good?boleh la..tapi hari ni panas dia semacam je..mmg hari nk ujan (bak kte aku la..)..Semalam on9 mlm je..busy wt resume spupu aku (cm kerani je) sbb dr pg tu aku blk kg yg xbrpe nk jauh tu (pekan) n sampai2 je trus g knduri kt Chini 5..ade ke org tu kwin dgn org Chini 4? dekat gle tu..nk wt cmne,dh jdoh dye kn..then,blk dr knduri prgi rmh spupu aku kt kg tu..ahh..lege skt..dpt mnum air ksong..hlg dhge..aku wt taik mte jp..pkul 4 bgn n trus blk kuantan..journey yg xbrpe nk adventure tp best..

Saturday, November 27, 2010

Movie.



Semalam, kami ( 4 fmily) gi tgk wayang cite ngangkung..haha..best!! >_< mule2 masuk hall,ade la kekeliruan brlaku..sumenye gara2 stu baris sit pnjg tu,ktorg yg konker..haha!! bgs korang :p
Then start cter mcm seram,last2 meleleh air mata ketawa..kah!!kah!!kah!!..klu ade wartawan interview aku utk bg komen psl ngangkung ni,aku akn ckp "overall,crite ni best sgt2,n sy akn bg 100 bntang krn trdpt msg yg nk dsmpaikan,plakon mmainkn prnn msg2 n all the best Ngangkung..Whoooo!!"..tp tu pn kalau..haha..

Sunday, November 14, 2010

Hari ni second time kluar dgn kwn2 aku..(izzaidah,suraya,efa,dn ramai lg)..mcm tk prcye kn?hahaha..percayalah..
Kebetulan hari ni ade jmuan kelas..so alang2 mnyelup pekasam,biar smpai bahu..haha
lpas hbs mkn ktorg prgi ecm..haha..mlsnye nk tulis..senang crite..
D'Osis-ecm-mega-ecm..haha..

Friday, November 12, 2010

well..first thing..aku nk ckp..time aku tulis ni aku tgh lapar..haha..
bkn tu snanye aku nk ckp..pmbaca2 blog skalian..aku rse sdh je..sbb
1. Opah aku skt..msk hspital(xsilap aku la)
2.Aku rse kne prgi sepang esk..
3. Tp,the problem is,ahad jmuan klas aku..uwaa!!!sdh la..aku nk prgi..
tp nk buat mcm mne..fmly first..what can i do la..
4. Aku harap balik la smbl hari ahad..esk dh sabtu..dugaan dr Mu..sabar...

Wednesday, November 10, 2010

#@^&&&*)*%#$$

Setiap hari aku cube utk xmnghiraukn,tp mslahnye..mkin hari mkin npis thp kesabaran aku ni..aku dh la skt kple..dye blh lg wt aku skt hati..jgn la mcm ni...ksian kn la aku ni..haha

Tuesday, November 2, 2010

Menyampah!!!!!

Serabutnyela aku dgn seko ni..aku on9 24jam ke..7hari 7mlm ke..aku pye psl la..yg kau nk bebel kt aku ni apesal??mcm a kau bgs sgt..sblm kau nk bebel kt aku..ka crmin dulu diri ka tu..bgs sgt ke?dh perfect 100%?eii,poorah!!
Aku xhadap a ka pye nasihat tu..aku twu a ble mse aku nk ttup laptop nih..bknnnye aku ni bdk kcik lg woi..bkak mte tu luas2..jgn pndg org sblh mate..6t xpsl2 ade yg mkn nasi dgn kaki..
skt btl hati aku ni..harap aku sabar je..saar tu kan separuh dr iman..klu aku xsbr..brgegar rmh ni 6t..tk thn aku..arghh!!!!!!!!!!!

Sunday, October 31, 2010

Gila?

ishh..serabutnye kepala aku ni..bile aku dgr suare dye..aku rse mcm nk smbt2 je mulut dye ng kapas..ble dye ckp je meremang bulu roma aku kt tngkuk ni..arghhh..tlg la..please do something..

Tuesday, October 26, 2010

i-city mungkin..





Semuanya xdirancang tapi aku xkisah..bertolak pukul 4.30..sampai kt puchong pkul 9.00 mlm..huh..pntnye...punye la lme..pastu prgi i-city..cntik dgn lmpu2 yg mnyakitkan mata..

tidur di Seksyen 7..bertolak pkul 11 ke Sunway Pyramid bertemu mereka..Then..ke Kg. Pantai Dalam. lunch di sana..haha..lauk aku mkn?hmm..nasi putih,gulai kawah,ikan bakar,salad,ulam-ulaman n sambal.air-teh o' ais limau la...
Then,kami checkin di Federal Hotel pkul 3...malamnya ke Times Square..haha...dinner di Chicken Rice Shop..pnt kaki berjalan..tp malangnye..hari hujan..esknye..breakfast + lunch di Nasi Lemak Ulik Mayang du Taman melati Utama.haha..best la jgk..then kami smpai di Kuantan pd jam 3.ptg..hihi..

Saturday, October 9, 2010

Personal

Mintak maaf kepada individu rsbut sbb ngnjing ka..n kpd the geng..mnx maaf gak psl style tu..maaf

Friday, October 8, 2010

Yess...We are The CopyCat...

Trme ksh daun keladi,
Next time tulis byk2 lg psl kami.

Tme ksh la utk gelaran yg sgt special tu..we're very appriciate that..next tme give us a special appellation..you know?thats quite annoying..yeah,it is..because you think that you'reself are so good...we love to be you're fans..because all of you are famous..not like us..not pretty,not famous,not clever,not cute..all of us are very proud to copy another style of yours..so make another special style for us to copying..I know you not sincere friends with them..it's alright..i understand..i know you don't like me since we in year 6.i know all of you don't like us...my friends and i ten times don't like all of you..so don't try to be nice with us...next time,if you want to condemn us,said it in front of us..don't talk back..it so not nice..ok sayang??

Saturday, September 18, 2010

Pergi Beraya..

Hari ni aku ng nooral,suraya,efa dan g brye ke bkt kuin...smpai kt sne pkul 12 lbh..tp blknye pkl 3..dh nk trputus dh kaki ni brjln dpd bkt kuin 3 ke smpg luar..mmg nak mampos...hua3!!lpstu g rye im 14..mmg pnt a..kaki dh a melecet..prgi rye umah sorg nih,,mmg ksian glerr a tgk adk dye..smpai mnangis aku kt c2...bayangkan kalau mak dh xde..ape jd?tp puas hati a rye hari ni..walaupn ape yg drncg dn tak dirancang mnjd..aku ttp brpuas hati

Friday, August 13, 2010

Selamat Berpuasa

Bulan puasa tiba lagi...bulan pose ni aku berazam akan solat terawih penuh...lgpn mne la thu tahun depan dh xsempat nk puase...First day sahur.mak aku lambat bangun..terlajak sampai pukul 5..ahaha..nasib baik la imasak pukul 5.38..kalau x..melepas aku...Dan sepanjang haru tu aku jalani kehidupan seperti biasa..mase kat sekolah rase bertenaga sangat..mungkin sebab ramai membe2,tu xrase penat..ahaha....Tapi yang peliknya...student SMKIM2 semuanya banyak cakap..dari pagi sampai balik sekolah tetap bising..ahaha..(termasuk aku la..)..waktu perhimpunan pagi,,tibelah boleh ade bau ikan masin..Ya allah...btol2 dugaan..bile nak dekat dengan waktu berbuka,,mak aku dah start memasak..bila mak aku start je masak,,terus berterbangan bau tu..ahaha...wanginya lah..tapi hari pertama puasa tak banyak dugaan la..terus sabar menanti ramadhan yang mendatang...

Sudah Hampir Setahun...

Dah hampir genap setahun moyang aku pergi meninggalkan dunia...rindu pada moyang tetap ada sebab arwah mmg seorang yang sgt baik dgn cicit2nya...Malam semalam ketika aku sedang tidur(12 ogos 2010),aku mimpikan dia...rindunya rasa..arghhh!!dalam mimpi tu aku dan sepupu aku tengah berborak dan tiba2 arwah datang...rasa nk mengalir air mata masa tulis perkara ni..tp terima kasih Ya Allah..Walaupun tak dapat jumpe lg..sekurang2nya rindu terubat dapat jumpa arwah dalam mimpi...Al-Fatihah...

Friday, May 28, 2010

No more Shariq!!

Sakitnya hati aku bile dapat tahu yang shariq tu rupenye budak jahat..aku egt dye masuk 2 e sbb dye bodo je..rupenye byk buat kes...hmmm..
kami mndapat tahu drpd internet bergerak(thx la huda,ct n efa) bgtwu yg die tu rupenye dibuang dari sekolah astana rupenye..dh byk buat kes..sbb tulah dye masuk sekolah sini...eii..bangang betol la..cgu Hisyam pn menguatkn lagi kenyataan dan mengatakan dye byk ponteng sekolah mase kt smk astana dulu..
lepas ni aku ng mmbe2 aku xkn suke dye dh untuk selama2nya..tgk a..bangang betol a..arghhh!!!!!!!
No More Shariq..

Saturday, May 22, 2010


hey you all..this is my new bf..hahahahahahahah..the handsome guy in the world..
Han Kyung..


video

Friday, April 2, 2010

"Ya Allah,Kau matikanlah perasaan ku ini kepada mana-mana lelaki sehingga bertemu jodohku..Amin"

Tuesday, March 30, 2010

Just baca and renungkan

Zaman sekarang..zaman sekarang..mmglah..bila ad je prkara xbaik brlaku,mula lah nak mengata,samada yang tua ataupun yang muda...disini saya ingin ingatkan pada pembaca blog sekalian,hidup kita janganlah terlalu menjaga tepi kain orang,nak jaga sikit2 blh la,tp kalau dh brlebih,melampau la kn?..
Sebagai cth yang plg dekat dgn saya,
Abang saya sdh pn selamat mendirikan rumah tangga,alhamdulillah..walaupun di usia muda tetapi saya berdoa agar dia dapat melayarkan bahteranya dengan baik,aman serta bahagia sntiasa..isu abang saya kahwin awal?salahke?mmgla bunyinya kedengaran janggal,tetapi disini kita perlu ingat bahawa ajal maut jodoh prtmuan semuanya di tangan Allah s.w.t,.....istrinya sekarang umurnya 2 thn lbh tua je drpd saya ttp saya mnerima segala dgn ikhlas hati dan gmbira..mmg ada kulut2 jht yg kedengaran mengatakn abg saya kahwin awal mgkn disebabkan dia dan isterinya melakukan perkara di luar batasan.masyaallah...beristighfar lah banyak2 wahai pembaca skalian..apa yang anda dngar itu sama sekali tidak benar..biasalah..orang kalau sudah mmbenci dan hatinya sdh membenci kita sekeluarga nak buat mcm mna?kita hanya brdoa kpd Allah agar mereka kembali ke pangkal jalan...
Mungkin apa yang saya katakan disini tidak brtepatan dngan apa yang saya ingin katakan,tapi ingatlah wahai pembaca2 sekalian,segalanya sudah ditentukan oleh Allah,kita hanya merancang dan Dia yang menentukan...
Sekian sahaj daripada saya...wassalam...

Sunday, January 3, 2010

Selamat Maju Jaya

Tak sangka kita dah nak sekolah esk..so harapan aku kepada semua budak-budak yang nk pmr,all the best and jgn main-main..tusyen betol2,tkde mase nye nk bercinte-cinte..jumpe lg cuti sekolah..

Saturday, January 2, 2010

New Year Eve,2010!!

2009 tetap menjadi kenangan...Pelbagai peristiwa telah berlaku pd thn yg lpas............jd,untuk thn 2010 ni...aku msti mulekn dgn sbyk mgkin prkara yg baik........tak kisah la dr segi ape...yg penting aku akn wt yg trbaik....Pada malam thn bru,family aku n family kwn mak aq mengadakan bbq kt damansara..mmg best la...then ktorg mnunggu gerhana buln,last2 tak nampak pn...ktorg rmai2 tdo kt umah cik ida..pg esknye bersarapan kt sg ular..1st time pegi sg ular walaupn aku ni duk kuantan............jauh jgak eh..
lpad sume prut dh kenyang,ktorg g shoping kt ecmall..happening time together..
 
Copyright reserved by Farhana Animin. Designed by Amanina.